Η κοιλάδα με τις Πεταλούδες   

Από την Παροικία και 7 χιλιόμετρα δυτικά, κοντά στο μοναστήρι Χριστός στο δάσος ( ή Άγιος Αρσένιος ), υπάρχει ένα μέρος γνωστό σαν «Πεταλούδες», ένα ειδυλλιακό τοπίο με πυκνή βλάστηση και άφθονο πηγαίο νερό, ένα μοναδικό μνημείο της φυσικής ομορφιάς.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβριο, πολυάριθμα σμήνη από πεταλούδες, του είδους Jersey tiger moths, εγκαθίστανται στα φυλλώματα και στους κορμούς των δένδρων. Πανύψηλα κυπαρίσσια, πλατάνια αλλά και αγριελιές, δάφνες, χαρουπιές, καθώς και πολλά οπωροφόρα, όλα αγκαλιασμένα με καταπράσινους κισσούς. Η πυκνή βλάστηση, η δροσιά που αναδύεται από την πηγή που υπάρχει στην κοιλάδα, το φως που φθάνει λιγοστό στο έδαφος μέσα από τα πυκνά φύλλα, είναι στοιχεία μακρινά από το μεσογειακό μας κλίμα. Οι πεταλούδες εδώ, είναι ενός είδους, και τα χρώματα τους είναι καφέ - μαύρο με κιτρινόλευκα περιθώρια και λωρίδες στη θέση της ανάπαυσης και με κατακόκκινα δύο πίσω φτερά στο πέταγμα. Οι επισκέπτες μένουν κατάπληκτοι από αυτό το παραδεισένιο μέρος όπου χιλιάδες πεταλούδες πεταρίζουν γύρω-γύρω αδιάκοπα δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα.

Η περιοχή είναι ένα μικρό πάρκο με μονοπάτια και σκαλιά για να κάνουν τον περίπατό σας ευκολότερο και ανετότερο, και είναι εύκολα αντιληπτή από τον κεντρικό δρόμο. Υπάρχει μια μικρή αμοιβή για είσοδο, αλλά αξίζει για τη δροσιά και την ησυχία που σου προσφέρει για ξεκούραση. Το πάρκο είναι ανοιχτό από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθεί κανείς την περιοχή είναι να νοικιάσει μοτοποδήλατο ή αυτοκίνητο, ή με οργανωμένη εκδρομή από τα τουριστικά γραφεία στην Παροικία η στη Νάουσα.

Ένα απαραίτητο τοπίο για κάθε φυσιολάτρη.

Κάτι που πρέπει να δείτε.


Comments


Scroll to top