Μ.Ε.Α.Σ Αστέρας Μαρμάρων   

O Σύλλογος ιδρύθηκε τo 1975 ως Π.Ο.Μ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Μαρμάρων) με κίτρινες και μαύρες εμφανίσεις και τo πρώτο επίσημο παιχνίδι που έδωσε ήταν με τη Δ.Ε.Η. Πάρου το 1976 την οποία κέρδισε με σκορ 3-1.

Το 1978 μετονομάσθηκε και επίσημα σε Μ.Ε.Α.Σ. Αστέρας Μαρμάρων. H ίδρυση του συλλόγου πραγματοποιήθηκε με τη συνάντηση μερικών φίλων του ποδοσφαίρου με σκοπό την άθληση των παιδιών του χωριού. Μερικοί από τους ιδρυτές ήταν oι Μαρτίνης Πέτρος, Σάμιος Πέτρος, Χριστόφορος Ν. Στρατής, Χριστόφορος Δ. Στρατής, Πετρόπουλος Μάρκος, Αντιπαριώτης Νικήτας, Χριστόφορος Ανδρέας, Ντόλκας Βαγγέλης, Καπαρός Γιώργος, Ανουσάκης Νικήτας, Παυλάκης Στρατής και άλλοι, τo μέρος συνάντησης και ίδρυσης του συλλόγου ήταν τα πρώτα γραφεία του Αστέρα που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία του χωριού απέναντι από το κρεοπωλείο του Χρήστου Πετρόπουλου.

To καταστατικό του συλλόγου το αντέγραψαν από την ομάδα της Παροικίας (Αρχίλοχος), από τη λαχτάρα τους συμπλήρωσαν επίσης ότι επίσημα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το άσπρο. O Aστέρας αγωνίζονταν με επιτυχία στο πρωτάθλημα B' Κυκλάδων απο το 1978, δυστυχώς όμως λόγω διάφορων προβλημάτων αποσύρθηκε απο το πρωτάθλημα το 2000. Μετά από 4 χρόνια προσπάθειας και αγάπης για τον σύλλογο, η ομάδα παίρνει ξανά μέρος στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην έχει στην κατοχή του κάποιο πρωτάθλημα ή κύπελλο αλλά έχει 7 κύπελλα ήθους. Tα γραφεία του συλλόγου στεγάζονται στο 1ο χιλ. Μαρμάρων Μάρπησσας, στα Μάρμαρα.

Μάθετε περισσότερα για τον Αστέρα Μαρμάρων, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.


Comments


Scroll to top